The Art Server

Leo Reijnders in galerie Shoobil

Onder de titel 'The Cloudmessenger' stelt beeldend kunstenaar en radiomaker Leo Reijnders een reeks tekeningen en schilderijen tentoon in de Antwerpse galerie Shoobil.

In zijn figuratief verhalende tekeningen en schilderijen tracht Leo Reijnders het onderbewuste verlangen, zowel van zichzelf als van de kijker, te visualiseren. Door ons toe te laten in zijn ongedefinieerde microkosmos mogen we onze eigen motivaties en verlangens overwegen. Omgezet in één dag, verzinnebeelden ze 'het landschap binnen een droom” waarin alles mogelijk is," zegt Leo Reijnders.

Met behulp van achtergronden die vaak niet meer zijn dan een eenvoudige horizonlijn, toont hij ‘ruimte’ en ‘plaats’ zonder exacte locatie; dreamscapes in de woestijn, op de maan of meer waarschijnlijk in de geest. De uitgebeelde scènes ontwrichten de ‘plek’ en zorgen voor een veelheid van associaties en interpretaties, afhankelijk van de persoonlijke ruimte van de kijker. Deze psychologische omzwervingen zijn nooit leerzaam of prekerig, eerder twijfelend over hun eigen geldigheid, waardoor ze de verbeelding oproepen om mogelijk nieuwe ontdekkingen te overwegen, starend door de vieze bril van het leven. De Chinese tekst op de uitnodiging kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. "DE KRACHT VAN DEZE WOLK VERENIGT" of " DEZE WOLKBOODSCHAP ZOEKT VERDWAALDE DRAKENKONINGIN".

Nog tot en met zondag 19 februari 2017.

Galerie Shoobil

 

Categorie
Beeldende Kunst
Locatie
Galerie Schoobil
Website
Start
27 januari 2017
Einde
19 februari 2017

Deel via