The Art Server

Hendrich Beikirch realiseert grootste muurschildering in Azië

De Duitse kunstenaar Hendrik Beikirch, beter gekend onder zijn alias ECB, realiseerde in Busan in Zuid-Korea een enorme 70 meter hoge muurschildering. Het is daarmee de grootste muurschildering in Azië. De schildering stelt het monochromatische beeld van een lokale visser voor. Het werk vormt een groot contrast met het Haeundae i'park gebouw van architect Daniel Libeskind op de achtergrond .

De installatie werd een symbool voor de snelle ontwikkeling van Korea en de opmerkelijke vooruitgang van de financiële groei in een land dat vrij recent nog arm en noodlijdend was. De afbeelding van de visser vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de Koreaanse bevolking dat niet kan deelnemen aan de economische groei en tot nu toe in zeer contrasterende omstandigheden leeft in vergelijking met hun welvarende buren.

Starend in een immateriële, onbestemde ruimte met zijn gezicht gemarkeerd door rimpels, werd de figuur een symbool voor de talloze mannen en vrouwen die op vergevorderde leeftijd nog steeds in hun levensonderhoud moeten voorzien. Getuige daarvan de lange plastic handschoenen die de visser draagt.Ondanks dit brengt de schildering ook een positieve boodschap die af te lezen is uit de emotie in de blik van de visser. Onderaan de muurschildering staat de tekst: 'waar er geen strijd is, is er geen kracht'.

De volledige tekening werd aangebracht zonder een projector of een schets op de muur. Het project werd ontwikkeld in samenwerking met Public Delivery, een organisatie die bijdragen levert aan de bevordering van hedendaagse kunst in heel Azië en Europa.

hendrikbeikirchbusan20121

hendrikbeikirchbusan20123

hendrikbeikirchbusan20124

hendrikbeikirchbusan20122
Foto's: Public Delivery

Categorie
Beeldende Kunst
Auteur
GG
Datum
06 september 2012

Deel via