The Art Server

De atlas van afgelegen eilanden

De atlas van afgelegen eilanden

Vijftig afgelegen, tot de verbeelding sprekende eilanden bezoeken vanuit een luie zetel. Dat kan, al snuisterend in een juweel van een boek dat door de Duitse schrijfster Judith Schalansky werd samengesteld. Lay-out, letterkeuze en kleurselectie maken De atlas van afgelegen eilanden niet alleen tot een hebbeding van formaat, maar tevens tot een onmisbare must-have voor reizigers allerhande, te land, ter zee, in de lucht of in gedachten.

Wie de 'reisverhalen' van de oud-Griekse Homerus, de Venetiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo, en andere Amundsens, Captain Cooks  en Thor Heyerdahls boeiend vond, dient zich onverwijld Schalansky's nieuwste boek aan te schaffen.

De auteur serveert per bladzijde één eiland, met daarnaast telkens een fraaie topografische situatieschets. Namen als Pingelap, Fangataufa, Banaba en Takuu, in diverse oceanen tot de Noordelijke IJszee toe. Vergeet Google Maps, GPS'en en andere gesofisticeerde hulpmiddelen en geniet van dit literair avonturenboek over eilanden waar de auteur 'nooit is geweest en ook nooit zal komen'.

Judith Schalansky (1980) groeide op met het "vingerreizen in de atlas, het veroveren van verre werelden in de woonkamer van mijn ouders, het fluisteren van vreemde namen". Later studeerde zij Kunstgeschiedenis en Communicatie-design. Tegenwoordig werkt zij als freelance schrijver en grafisch ontwerper.

Categorie
Non Fictie
Auteur
Judith Schalansky
ISBN
978 9056 724 900
Uitgever
Signatuur
Prijs
39,95 euro
Recensent
Datum
17 mei 2014

Deel via