The Art Server

Jane Austen achterna

janeausten-reisgids-cover.jpg-for-web-normal

Wie meer wil weten over Jane Austen, haar leven en haar werk, en geboeid wordt door de locaties van recente films en series over deze prominente Engelse romanschrijfster haalt met het boek 'Het Engeland van Jane Austen' een mooie gids in huis. Het is niet alleen een praktische reisgids maar tevens een vademecum van boeiende plekken uit Austens leven. Het boek werd samengesteld door Karin Quint en is een product van de gerenommeerde reisgidsenuitgever Dominicus.

Jane Austen die onder meer 'Pride and Prejudice', 'Sense and Sensibility' en 'Emma en Northanger Abbey' schreef, werd geboren in 1775 in Steventon, een dorpje in South East England. Haar werk maakt deel uit van de westerse literaire canon. Naast haar beroemde romans verschenen nog een aantal kortere werken, zoals de briefroman 'Lady Susan' en het onafgewerkte 'The Watsons'. De schrijfster overleed in 1817 in Winchester, in het graafschap Hampshire. Om haar belang als ‘national treasure’ te illustreren wordt in Groot-Brittannië in 2017 een nieuw biljet van 10 pond uitgegeven waarop het portret van Jane Austen op de recto zijde zal te zien zijn.

Echte Austen-fanaten kunnen achteraan het boek terecht voor enige – commerciële – info die kan helpen bij het plannen van een literaire trektocht doorheen Austen-land.

De Nederlandse Jane Austen Society had bij het verschijnen van het boek een interview met Karin Quint

 


 

Categorie
Non Fictie
Auteur
Karin Quint
ISBN
978-90-257-5389-4
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep
Prijs
19,95 euro
Recensent
WeL
Datum
20 juni 2014

Deel via