The Art Server

De vlammenwerpers

De_Vlammenwerpers

De Vlammenwerpers is het tweede boek van de Amerikaanse schrijfster Rachel Kushner. In 2013 werd het boek finalist voor de National Book Award en kon het rekenen op grote lof in New York Magazine, Time Magazine, The New Yorker, O, New York Times Book Review, Los Angeles Times, San Francisco Chronicle, Vogue, Wall Street Journal, Daily Beast en nog een handvol kranten en publicaties.

Dat er vaart zit in de roman is wel het minste dat kan gezegd worden. De 23-jarige Reno heeft de kunstacademie achter de rug, komt vanuit New York terecht in een wereld vol kunst, snelheid, adrenaline en motoren. De lezer krijgt een mengeling voorgeschoteld van fascinatie, fictie en werkelijkheid. Opstand, rebelsheid, chaos, zowel in de V.S., van stad tot zoutvlakte, als op het Italiaanse platteland en het radicale en roerige Rome met de Rode Brigades als medespelers, vormen ingrediënten die het tempo aangeven van een roman die niet loslaat. Reno's leven - en metamorfose - als een performance, waarbij wel enige culturele en historische kennis noodzakelijk is.

Reno's quote: "Ik vond dat kunst moest voortkomen uit tobberige eenzaamheid. Het moest riskant zijn, echt riskant"

Categorie
Fictie
Auteur
Rachel Kushner
ISBN
978-90-254-4223-1
Uitgever
AtlasContact
Prijs
21,99 euro
Recensent
WeL
Datum
04 juli 2014

Deel via