The Art Server

Cantus Firmus

Cantus_Firmus

In Cantus Firmus zijn al Ten Berge's bundels samengebracht uit de periode 1993 tot 2014. De verzameling bevat ook nog een volledig nieuwe bundel: 'Kerven, kastijdingen'.

Het gaat hier stuk voor stuk om gedreven gedichten "waarin hij zijn lezers aanspoort en toespreekt, waarin hij bewaart en onthult, en zichzelf steeds weer bewijst als een van de belangrijkste dichters van onze tijd."

Dichter, prozaschrijver, essayist en vertaler H.C. ten Berge werd geboren in 1938 in Alkmaar. Hij debuteerde in 1964 met de dichtbundel Poolsneeuw, vertaalde ondermeer Ezra Pound en werd voor zijn roman Blauwbaards ontwaken (2003) genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Hij werd meermaals onderscheiden, ondermeer met de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam, de Multatuliprijs, en voor zijn gehele oeuvre de Constantijn Huygensprijs, Roland Holst-Penning en P.C. Hooft-prijs. 

Categorie
Poezie
Auteur
H.C. Ten Berge
ISBN
978 90 254 4287 3
Uitgever
Atlas/Contact
Prijs
39,95
Recensent
WeL
Datum
05 juli 2014

Deel via