The Art Server

Taboe

17458_Schirach__Taboe

Hoe eenvoudiger de titel, hoe meerlagiger en meerduidiger een roman kan zijn. Taboe, het vierde boek van de Duitse strafadvokaat Ferdinand von Schirach is hiervan een bewijs.

Taboe is een kruising tussen filosofisch en psychologisch proza dat in de loop van het verhaal verwordt tot een wel heel speciale krimi, niet de doordeweekse thriller, maar een accuraat geschreven novelle die na heel wat diepzinnigheid uiteindelijk leidt naar een – naar mijn gevoel - verbijsterend slot. 

In vier hoofdstukken, getiteld groen, rood, blauw en wit volgen we Sebastian von Eschburg die op jonge leeftijd zijn vader verliest en in de wereld van de fotografie wegvlucht. Hij groeit uit tot een zeer succesvolle kunstenaar die in gewaagde, confronterende beelden laat zien dat werkelijkheid en waarheid verschillende zaken zijn. Als Eschburg wordt aangeklaagd voor de moord op een jonge vrouw, neemt advocaat Konrad Biegler de verdediging op zich. 

Von Schirach ontdoet de taal van zijn franjes wat hem toelaat zijn personages op een onderkoelde manier tot leven te brengen.

Taboe is zijn vierde boek. Zijn debuut 'Misdaden' (2009) werd in 30 landen uitgegeven en wordt verfilmd.


 

Categorie
Fictie
Auteur
Ferdinand von Schirach
ISBN
978-90-2958-894-2
Uitgever
Arbeiderspers
Prijs
18,95 euro
Recensent
WeL
Datum
05 juli 2014

Deel via