The Art Server

De Zomer van 1927

Bill_Bryson_De_Zomer

In een coulante, plezierige vertelstijl pikt de auteur één jaargetijde uit de 'roaring twinties' in Amerika. Het was de zomer waarin de effectenbeurs floreerde, de president slechts vier uur per dag werkte, een honkballer genaamd Babe Ruth het spel voorgoed veranderde, een beeldhouwer het idiote plan had opgevat om vier reusachtige hoofden in een berg te houwen, een gigantische overstroming gebieden rond de Mississippi blank zette en een onbekende vliegenier de bekendste man ter wereld werd. Het was de zomer waarin kranten in opkomst waren, de televisie uitgevonden werd, een bomaanslag werd gepleegd op een school in Michigan, Al Capones macht zijn hoogtepunt bereikte, een ondoordachte beslissing genomen werd die tot de Grote Depressie zou leiden. Het was de zomer waarin de Verenigde Staten de eerste stappen zette naar volwassenheid.

Bill Bryson (°1951), die eerder 'Een kleine geschiedenis van bijna alles' schreef, vervlecht al de bovenstaande feiten tot één groot avonturenboek vol roekeloos optimisme en uitzinnige energie. Bryson is ook de auteur van ondermeer 'Tegenvoeters', 'Het verloren continent', 'Terug in Amerika', uitgegeven bij AtlasContact.

Hoewel sommige feiten er minder toe doen is De Zomer van 1927 lezen een fascinerende ervaring ondergaan.

 

Categorie
Non Fictie
Auteur
Bill Bryson
ISBN
9789045026374
Uitgever
AtlasContact
Prijs
24,99 euro
Recensent
WeL
Datum
24 augustus 2014

Deel via