The Art Server

Kwartet

Kwartet_Anna_Enquist

Met haar nieuwste roman begeeft Enquist zich op het pad van het spannende genre. 'Kwartet' is volgens de flaptekst een onconventionele maar niettemin onvervalste thriller en tevens een roman over de kracht van muziek en het weerloze van alles van waarde.

De uitgever heeft gelijk: 'Kwartet' lijkt me zelfs een poging tot een hommage aan de suspenseroman, in onze contreien de laatste jaren een nogal populair genre dat zowel in de boekhandel als in de bibliotheken furore maakt, zowel bij mannelijke al vrouwelijke lezers.

Enquist volgt in haar boek leden van een strijkkwartet, waarvan de neerslag in korte hoofdstukken is gegoten. De roman speelt zich af in nabije toekomst, waar culturele en maatschappelijke illusies niet meer op hun plaats zijn en de commercie oprukt. Vier musici en een indringer, voeg daarbij nog enkele misdaden, zoals corruptie en  en een aantal verhaallijnen, en er is een zoveelste filmscenario in de maak.

De Nederlandse schrijfster en dichteres Anna Enquist (°1945, Amsterdam) is van opleiding psychoanalytica. Ze debuteerde in 1991 met de poëziebundel Soldantenliederen. Haar eerste roman Het Meesterstuk verscheen in 1994. Psychoanalyse en muziek bij haar twee grootste ambities. Vorig jaar schreef ze het Poëziegeschenk 'Een kooi van Klank'. In februari van dit jaar werd Enquistaangesteld tot stadsdichter van Amsterdam voor een termijn van twee jaar.

 

Categorie
Fictie
Auteur
Anna Enquist
ISBN
9789029589444
Uitgever
Arbeiderspers
Prijs
19,50 euro
Recensent
WeL
Datum
29 augustus 2014

Deel via