The Art Server

Van dorpsplein tot cyberspace - Een cultuurgeschiedenis van de communicatie

Van_Dorpsplein_tot_cyberspace

Cultuurhistoricus Van Eijnatten behandelt in Van dorpsplein tot cyberspace niet alleen de cultuurgescheidenis van de communicatie, maar ook van media en informatie en dit vanaf het steentijdperk, de prehistorische periode, tot het hedendaagse digitale stadium waarin de mensheid verkeert.

"Uiteraard is dit boek gekleurd door de blik van de schrijver. Hij is als historicus bijvoorbeeld gesteld op de paradox dat elke dag weer een andere is, terwijl alle dagen hetzelfde zijn. Eén centrale kwestie die voortdurend in dit boek aan de orde komt, is de vraag of de cyberspace van nu wezenlijk anders functioneert dan het dorpsplein van toen."

Joris van Eijnatten (°1964) is hoogleraar cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Eerder was hij verbonden aan de Vrije Universiteit Amersterdam. Van zijn hand verschenen al 'Preaching, sermon and cultural change in the long eighteenth century' (2009, Brill) en artikelen in wetenschappelijke tijdschriften als BMGN – The Low Countries Historical Review en International Journal for History, Culture and Modernity. In 2005 schreef hij, samen met Fred van Lieburg 'Nederlandse religiegeschiedenis', een overzicht van tweeduizend jaar geschiedenis van religie in Nederland.

 

Categorie
Non Fictie
Auteur
Joris van Eijnatten
ISBN
978-9-035133-88-4
Uitgever
Prometheus - Bert Bakker
Prijs
49,95 euro
Recensent
Wel
Datum
29 augustus 2014

Deel via