The Art Server

Zoektocht naar Romeinse sporen

Romeinse_sporen

Romeinse sporen: Het relaas van de Romeinen in de Benelux met 304 vindplaatsen om te bezoeken,  is een rijkgeïllustreerde reisgids naar ons ver verleden, toen de Romeinen in de Lage Landen vertoefden. Het is zonder twijfel een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de periode van voor Julius Caesar tot de val van Rome in wat toen de provincie Gallia Belgica was, de grensprovincie die bewoond werd door de Belgae en die belangrijk was voor de verdediging van het Romeinse imperium.

Wie vanuit zijn zetel een virtuele reis wil maken naar de honderden plekken waar de Romeinen huis hielden en hun invloed op gebied van ondermeer retoriek, wetgeving, literatuur, wegenbouw en architectuur lieten gelden, vindt in het boek van Herman Clerinx een vaste waarde als betrouwbare gids.

Voor wie toch daadwerkelijk van hot naar her wil rijden om al die geschiedkundige relikten en dito erfgoed de visu te aanschouwen werden aan 'Romeinse sporen'  praktische routebeschrijvingen, compleet met coördinaten aan toegevoegd zodat de Rome-adept zich met de gps kan behelpen en - hopelijk - snel en zonder verdwalen ter plaatse vindplaatsen, villa's, wachttorens, kanalen en wegen kan gaan bekijken. Het boek bevat zwart/wit én kleurenillustraties en een uitgebreide bibliografie.

.

Categorie
Non Fictie
Auteur
Herman Clerinx
ISBN
978 90 2530 3693
Uitgever
Athenaeum - Polak & Van Gennep
Prijs
29,99 euro
Recensent
WeL
Datum
05 oktober 2014

Deel via