The Art Server

150 kaarsen voor Van Dale

verhalen_over_taal_isbn_9789460771750_1_1412301837

Van Dale bestaat 150 jaar. Dat wordt gevierd met een speciaal jubileumboek: Verhalen over taal. Het is een memorabel, interessant én fraai uitgegeven werk geworden waaraan verschillende bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen meewerkten. 

Schrijvers, journalisten, taaldeskundigen en andere Van Dale-adepten verleenden hun medewerking, zoals ondermeer Bart Chabot, Kristien Hemmerechts, Guy Mortier, Ruud Hendrickx en Ronald Giphart. Zij leverden columns, anekdotes en korte verhalen.

'Verhalen over taal - 150 jaar Van Dale' is een bonte verzameling testimonia, feiten en wetenswaardigheden bestemd voor al wie met taal werkt en/of er van houdt.

Wie meer wil weten over onder andere de Dikke Van Dale, die al anderhalve eeuw, als spiegel, een belangrijke rol speelt in de taalcultuur in onze contreien, over de stichter Johan Hendrik van Dale en de uitgeverij Van Dale, die de veranderingen in de samenleving reflecteert, kan terecht in deze ‘verhalenbundel’ die werd samengesteld door Wim Daniëls, de Nederlandse schrijver, dichter, taalkundige, acteur en cabaretier.

 

Categorie
Non Fictie
Auteur
Wim Daniƫls
ISBN
9789460771750
Uitgever
Van Dale
Prijs
24,99 euro
Recensent
WeL
Datum
06 oktober 2014

Deel via