The Art Server

Drie vroege verhalen van J.D. Salinger

9789029538763.img

Voor het eerst zijn drie vroege verhalen van J.D. Salinger uit de jaren veertig van vorige eeuw in boekvorm verschenen. Singel Uitgeverijen brengt hiermee een waardevolle proloog op de markt dat inzicht geeft in het latere werk van de de Amerikaanse schrijver die wereldroem verwierf met de controversiële roman 'The Catcher in the Rye' uit 1951.

Het gaat om 'De jongelui' (Young Folks), de beschrijving van de New Yorkse cocktail society, 'Ga naar Eddie' (Go See Eddy), waarbij een jonge vrouw onder druk wordt gezet om een zeker iemand te ontmoeten, en 'Aan één keer in de week ga je niet dood' (Once a week won't kill you), waarin een jonge soldaat afscheid neemt van zijn oude tante voor hij ten strijde trekt.

De drie verhalen, het bewijs dat de jonge Salinger heel wat in zijn mars had, schreef hij na een leergang korte verhalen schrijven te hebben gevolgd aan de Colombia University in New York. Uitgever Burnett zag in Salingers eerste literaire stappen de bevestiging dat het schrijverschap  een reëel vooruitzicht bood en lanceerde in eerste instantie 'Young Folks'.

Later volgden nog een aantal verhalen, en na 'The Catcher in the Rye' schreef hij 'Nine Stories' (1953), 'Franny and Zooey' (1961) en 'Raise High the Roof Beam, Carpenters and Seymour: An introduction' (1963), met een immens succes tot gevolg.  

Salingers 'Drie vroege verhalen' van uitgeverij De Arbeiderspers is een boekje om te koesteren en een uitnodiging om zijn andere werken te (her)lezen.

Categorie
Fictie
Auteur
j.D. Salinger
ISBN
978 90 2953 8763
Uitgever
De Arbeiderspers
Prijs
7,99
Recensent
WeL
Datum
21 maart 2015

Deel via