The Art Server

De bevlogen blik van een beeldend kunstenaar

9200000029979255

Dit boek, waaraan Jasper Krabbé twee jaar heeft gewerkt, is een autobiografie met alle bronnen bij zijn werk, verhalen achter zijn werken, zijn drijfveren en inspiratie,  informatie over materiaalgebruik en zijn geschiedenis als kunstenaar. De lezer krijgt inzicht in het proces van een hedendaagse kunstenaar die al een indrukwekkend palmares kan voorleggen.

Quote van Jasper Krabbé: "Kunst is voor mij het meest wezenlijke dat er is. Het zou veel breder gedragen kunnen worden en meer in de openbaarheid moeten treden."

Jasper Krabbé, geboren in 1970 in Amsterdam, is de middelste zoon van de acteur en beeldend kunstenaar Jeroen Krabbé, kleinzoon van beeldend kunstenaar Maarten Krabbé en achterkleinzoon van beeldend kunstenaar Hendrik Maarten Krabbé. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan Cooper Union in New York.

Zijn carrière begon Krabbé als graffiti-kunstenaar 'jaz' en bij het Amsterdamse collectief USA (United Street Artists). Later stelde hij solo tentoon in Zweden, Brazilië, Italië en de Verenigde Staten. Werk van Krabbé maakt deel uit van de collecties van onder meer De Nederlandsche Bank en het Stedelijk Museum Amsterdam. Hij bespreekt ook geregeld kunst op de televisie, ondermeer in 'Opium' en 'De Wereld Draait Door'. Als acteur speelde hij in een vorig leven de jonge Willem in de televisiereeks Willem van Oranje, een Nederlands-Belgische co-productie, geregisseerd door Walter van der Kamp.

Categorie
Non Fictie
Auteur
Jasper Krabbé
ISBN
ISBN: 978 90 450 2572 8
Uitgever
Uitgeverij: Atlas/Contact
Prijs
29,90 euro
Recensent
WEL
Datum
22 juni 2015

Deel via