The Art Server

Oogst

3354388698

In een naamloos en fictief  dorp ergens op Britse platteland volgen diverse verwikkelingen elkaar op zodanige wijze op dat de bewonders van een ogenschijnlijk hechte negentiende-eeuwse boerengemeenschap na zeven dagen op sociaal gebied ontredderd raken.

Een schuur die op de laatste dag van het oogstfeest in de fik wordt gestoken, een nieuwe landeigenaar en drie vreemdelingen - lees zondebokken - zijn enkele van de cruciale elementen in een verhaal dat 'op zijn Streuvels' wordt verteld door ene Walter Thorsk.

Met dit boek, waarmee Jim Crace de IMPAC Dublin Literary Award heeft in de wacht gesleept, ontpopt de schrijver zich tot een heuse woordenaar die op een schijnbaar slome manier vakkundig de spanning opbouwt.

Jim Crace werd geboren in 1946 in St Albans, een plaats in het Engelse graafschap Hertfordshire. Hij studeerde Engelse literatuur en werkte vervolgens als tv-documentairemaker voor de BBC en als freelancejournalist voor The Sunday Times.  Crace sleepte al verscheidene literaire prijzen in de wacht voor zijn werk, waaronder de National Book Critics Circle Award en de Whitbread Prize.  

Categorie
Fictie
Auteur
Jim Crace
ISBN
978 90 445 2836 7
Uitgever
De Geus
Prijs
21.95 euro
Recensent
Prokrates
Datum
15 augustus 2015

Deel via