The Art Server

De kunstwereld en ik

de-kunstwereld-en-ik

In 'De kunstwereld en ik'  biecht Feline Minne op prikkelende wijze haar kortstondige relatie op met een tirannieke kunstenaar die ze ondermeer een 'geflipte malloot' noemt, en die uiteindelijk Wim Delvoy blijkt te zijn, de uitvinder van de 'kakmachine', die ook varkens tatoeëert, röntgenfoto's maakt van vrijende koppels, neogotische graafmachines construeert en gasflessen beschildert. De lezer hoeft niet Sherlock te heten om de ware identiteit van de kunstenaar Cliff vast te stellen, de hint naar een kasteel in Melle zegt al genoeg.

Moraal van het verhaal: Minne, die zich in de roman laat inspireren door Frida Kahlo, vindt achteraf haar affaire met de kunstenaar naar eigen zeggen 'een grap waarmee ze zich belachelijk heeft gemaakt....'

Pittig detail: Kort voor de boekenbeurs gaf Delvoy zijn relatie met Minne toe, maar zei over de inhoud van het boek dat een en ander absoluut onwaar is; de schrijfster benadrukt dat het om fictie gaat.

'De kunstwereld en ik' is het vervolg op 'Medea en ik,' de debuutroman van Feline Minne, zowel een soortement autobiografie  als een coming-of-ageroman, waarin ze het heeft over de woelige jaren die ze doorbracht bij haar excentrieke maar dominante grootmoeder Medea.

Feline Minne is de nom de plume van Eveline Gevaert. Ze is de achterkleindochter van de Latemse kunstenaar George Minne, die zowel als beeldhouwer, schilder en tekenaar bekendheid verwierf en lid was van de Brusselse kunstenaarsgroep Les XX.
Ze studeerde animatiefilm aan de KASK in Gent en schilderkunt aan de Kunstakademie in het Duitse Münster. Tegenwoordig woont en werkt ze in Brighton, de bekende badplaats in het Engelse graafschap East Sussex, en doet ze een MA in schilderen aan het Royal College of Art in Londen.
 

Categorie
Fictie
Auteur
Feline Minne
ISBN
9789089244093
Uitgever
Houtekiet
Prijs
14,99 euro
Recensent
WEL
Datum
07 november 2015

Deel via