The Art Server

Een heel leven

4039156001

De Ouden hadden het over Simplicitatis sit virtus ofte eenvoud siert de mens, een uitdrukking die ook van toepassing is op 'Een heel leven'. De Oostenrijker Robert Seethaler is de auteur. Zijn vijfde roman werd door de  Duitse boekhandels verkozen tot boek van het jaar 2014, een vanzelfsprekende eer. Tot die conclusie kom ook je als het boek uit hebt.

'Een heel leven' gaat over Andreas Egger, een brave man die in een dal in de bergen woont, in zijn leven berust en wiens geschiedenis we volgen in 150 pagina's. Van zijn geboorte in 1902 tot aan -letterlijk - zijn eindstation.

Een wees, opgegroeid in een pleeggezin, bouwt een kabelbaan, leert een vrouw kennen, zij sterft, hij blijft depressief achter, terwijl het toerisme na W.O. II oprukt, en gaat ook dood, Een simpel verhaal over een simpel leven vol wijsheid, liefde en lot, tussen bergen en eeuwig lijkende panorama's. Een fijnzinnig boekje, op een precieuze manier geschreven.
 

Categorie
Fictie
Auteur
Robert Seethaler
ISBN
9789023492498
Uitgever
De Bezige Bij
Prijs
19,90 euro
Recensent
WEL
Datum
11 november 2015

Deel via