The Art Server

Via Roma

5592115038cd48.87812168

De Geschiedenis van Rome in 50 straten.

Wie zich als homo hodiernus ofte moderne mens in het historisch centrum van het Oude Rome wil verplaatsen, vindt in Via Roma van Willemijn van Dijk een uitstekende gids. Per straat en in chronolgische volgorde biedt dit overigens ook fraai uitgegeven werkje een schat aan informatie.

Het is niet alleen een praktische begeleider maar ook een bron van wijsheden met ondermeer  praatjes die de Rome-reiziger zeker welgevallig zullen zijn. Kort samengevat: De straten praten, de stad vertelt. En meer moet dat niet zijn.

Voor wie pas terug is uit Rome en in de taal der Ouden een belofte wil doen: "Cum Romam valde amem, proximo anno iterum visam." (Omdat ik erg van Rome houd, zal ik (dat) het volgende jaar opnieuw bezoeken). Met Via Roma in de handbagage.

Willemijn van Dijk studeerde Oudheidkunde aan de VU in Amsterdam en aan de universiteit van Lecce in Zuid-Italië. Ze heeft haar eigen blog Orpheus Kijkt Om en werkte voor het magazine De Smaak van Italie en voor het oudheidkundig blad “Roma Aeterna”.

Categorie
Non Fictie
Auteur
Willemijn van Dijk
ISBN
978 90 2633 2692
Uitgever
Ambo/Anthos
Prijs
21,99 euro
Recensent
Kikero
Datum
06 februari 2016

Deel via