The Art Server

'Compendium van dieren als dragers van cultuur' voltooid

cc

Uitgeverij Mens & Cultuur heeft het derde deel uitgebracht van het 'Compendium van dieren als dragers van cultuur'. Na deel 1: Zoogdieren en deel 2: Vogels, was nu het deel dat handelt over 'Vissen, Reptielen, Amfibieën, Ongewervelden en Fabeldieren' aan de beurt.

Het 'Compendium van dieren als dragers van cultuur' werd samengesteld door Marcel De Cleene en Jean-Pierre De Keersmaeker, respectievelijk botanicus en kunsthistoricus. Niet alleen beide auteurs verdienen lof voor dit fenomenale, driedelige naslagwerk, ook de uitgever mag zich op de borst kloppen voor dit bewonderenswaardig waarstuk dat succesrijk werd afgerond.

Dit titanenwerk straalt accurate kennis en eruditie uit, waarbij interessante verwijzingen en verdiepende informatie een toegevoegde waarde brengen. Natuur en cultuur samenbrengen in een vlot leesbaar referentiewerk: mission accomplished.

De perstekst die de uitgeverij verspreidde, stelt: "Dit naslagwerk poogt door het samenbrengen van natuur en cultuur, een grensverleggend inzicht te geven in de belangrijke rol die dieren spelen in de mythologie, religie en psychologie, symboliek, kunst, heraldiek, verhalen, volksgeneeskunde, volksgeloof, magie, dromen,… Het is een bijzonder rijke informatiebron voor wie belang hecht aan een gefundeerde beleving van het samenspel van cultuur en natuur."

Nu het Compendium van Dieren als Dragers van Cultuur compleet is, zijn de drie delen in een stevige en fraaie foedraal verkrijgbaar aan 249,00 euro.

Mens en Cultuur Uitgevers bracht eerder ook al het Compendium van rituele planten in Europa uit, een onmisbaar werk voor wie in meer dan honderd hoofdstukken alles wil weten over kruiden, struiken en bomen die een rol hebben gespeeld of nog steeds spelen in een of ander ritueel.

Categorie
Non Fictie
Auteur
Marcel De Cleene en Jean-Pierre De Keersmaeker
ISBN
978 90 77135 33 4
Uitgever
Mens en Cultuur
Prijs
249,00 euro
Recensent
WeL
Datum
18 april 2016

Deel via