The Art Server

Catharina De Laedt stelt solo tentoon in Brugge

Van 1 februari tot en met 15 mei loopt in Brugge een tentoonstelling met werk van de Brasschaatse kunstenares Catharina De Laedt.

Communicatie en interactie met de kunstliefhebber neemt bij Catharina De Laedt een belangrijke plaats in.

 

Haar grote artistieke creaties getuigen van een doorgedreven abstractie en een sensitieve soepelheid. Haar liefde voor zuivere kleuren en haar passie voor schoonheid weerspiegelen ondermeer levenskracht en maturiteit. De aansporing naar buiten te treden en grenzen op te zoeken maakt deel uit van haar artistieke visie.

Met haar collectie 'Feel free to…' oogst ze veel succes. Opvallende elementen zijn de kleinere afmetingen, een uitgesproken structuur en de toepassing van diverse materialen, waardoor naar eigen inzicht en smaak een
eigenzinnig 'kader' kan worden gecreëerd. De ordewoorden die ze hiervoor gebruikt zijn: "kleur bekennen, structuur geven, vormen en hervormen."

Catharina De Laedt stelde ondermeer in Wenen tentoon in het Moyamuseum. Ze vertegenwoordigde er België op de tentoonstelling Young Art Global, waar hedendaagse beeldende kunst uit Europa een confrontatie aanging met creaties uit andere continenten.

Ook haar deelname aan het project KunstDoel-Outside, een levend protest tegen de afbraak van de Antwerpse havengemeente, trok heel wat aandacht.

Wie bijkomende informatie wenst, kan contact opnemen met  Viera.tas@gmail.com?

Tentoonstelling heeft plaats in Oriëntaals tapasrestaurant Nieuw Monnikerwerve.
Adres: Monnikerwerve 2, 8000 Brugge. Telefoon:+32(0)50.68.68.08
E-mail: info@nieuw-monnikenwerve.be

qr-code