The Art Server

Industrieel designer Philippe Neerman overleden

lr

Vorige week werd het overlijden bekendgemaakt van Philippe Neerman. Hij is 71 jaar geworden. Neerman werd geboren in Elisabethville, een stad in Belgisch Congo in Congo 1930. Hij overleed in Pottes, een dorp in de Belgische provincie Henegouwen en deelgemeente van het Waalse Celle, op 6 juni jongstleden. Hij stond bekend om zijn sanguinisch karakter, zijn sterke maar eigenzinnige persoonlijkheid, zijn creatief vermogen en zijn fenomenaal gedreven vakmanschap. 

Als het op vormgeving aankwam was Neerman een multitalent. Hij legde zich vooral toe op transport en maakte heel wat ontwerpen voor metro's en trams waaronder de Eurotram (cfr. foto). Van 1956 tot 1969 was hij als projectleider verbonden aan de Kortrijkse firma De Coene. Hij was meerdere malen lid van de jury van Interieur Kortrijk en werkte samen met ondermeer iconen als Le Corbusier en Eliel Saarinen. 

Stonden ook op zijn palmares: de interieurs van andere de Koninklijke Bibliotheek Albert I en de Innovation in Brussel, het interieur van Philips in Eindhoven en de zalen van de UNESCO in Parijs. Er werd werk van Philippe Neerman opgenomen in diverse collectie van musea, waaronder het Gents Design Museum.

Categorie
Design
Datum
20 juni 2011
om 12:05

Deel via