The Art Server

Succesvolle juwelenveiling bij Christie's Amsterdam

Unknown_list_list_list

Op een veiling van juwelen en horloges zijn enkele buitengewone prijzen gehaald. Een gouden zakhorloge bijvoorbeeld werd afgehamerd op 127,000 euro, tien keer de geschatte waarde.

Het kleinood werd rond 1900 vervaardigd door de beroemde Franse firma van René Lalique, de edelsmid en glaskunstenaar die onder andere ontwierp voor Cartier en Maison Bing. Het beroemdst werd hij met op flora en fauna gebaseerde werken – de deksel van dit uurwerk maakte hij uit dicht op elkaar geknede gezichtjes.

De topprijs voor het unicum was exemplarisch voor het succes van Christie’s Amsterdamse juwelenveiling, waarin ook gevochten werd om een 16.7 karaats diamanten ring (169,000 euro) en een 19e eeuws parelsnoer (157,000 euro).

Er werden ook drie juwelen van Duitslands eerste supermodel Susanne Erichsen (1925-2002) geveild voor 6,875 euro, een verdubbeling van de veilingschatting. Vlak na W.O. II werd Erichsen in Amerika gedoopt tot Fräuleinwunder: net terug van een tweejarig verblijf in het Sovjetkamp Stalinogorsk, werd ze op straat ontdekt als model. Nadat ze in 1950 Miss Duitsland werd, stroomden opdrachten uit New York, Londen en Parijs binnen.

De totale opbrengst van de veiling van juwelen en horloges bedroeg in het totaal van 1,850,113 euro.

Categorie
Veiling
Datum
13 oktober 2011
om 11:39

Deel via