The Art Server

Antwerpen kiest Bernard Dewulf als nieuwe stadsdichter

bd

Op 26 januari aanstaande, Gedichtendag, wordt Bernard Dewulf officieel benoemd tot stadsdichter aangesteld voor de periode 2012-2013. Hij volgt dan Peter Holvoet-Hansen op.

Bernard Dewulf werd in 1960 in Brussel geboren, maar woont in Antwerpen. Hij is, naast dichter, columnist, journalist en kunstkenner. Hij vertaalde ooit de Ted Hughes-versie van Euripides' Alkestis voor theater. Dewulf werd in 1996 onderscheiden met de Vlaamse Debuutprijs voor zijn dichtbundel 'Waar de egel gaat', ontving twee jaar later de Dirk Martens Literatuurprijs voor essay van de stad Aalst, in 2010 de Libris Literatuurprijs en begin dit jaar de Inktaap voor zijn novelle 'Kleine Dagen'.

De taak van de stadsdichter bestaat volgens de site van de stad Antwerpen erin "om gedurende 24 maanden minimum 12 gedichten te schrijven over wat er reilt en zeilt in Antwerpen. Over grootse gebeurtenissen of kleine voorvallen. Over wat hem treft in het dagelijkse Antwerpse leven."

Volgdende literatoren gingen hem sinds 2003 voor: Tom Lanoye, Ramsey Nasr, Bart Moeyaert, Joke van Leeuwen en Peter Holvoet-Hanssen.

Categorie
Literatuur
Datum
11 december 2011
om 14:04

Deel via