The Art Server

Menno Wigman is de vijfde stadsdichter van Amsterdam

mw

Amsterdam heeft Menno Wigman als haar nieuwe stadsdichter gekozen. De volgende twee jaar zal hij de stad op poëtische wijze bezingen en de belangrijke gebeurtenissen in dichtvorm beschrijven. Wigman volgt Frank Starik op, een nederlandse dichter én kunstenaars, nom de plume van Frank von der Mohlen. Eerder waren Mustafa Stitou, Robert Anker en de in 2008 overleden Adriaan Jaeggi al Amsterdamse stadsdichters.

Menno Wigman werd geboren in 1966 in Beverwijk, een plaats in Noord-Holland. Hij maakte naam als dichter, essayist, samensteller van bloemlezingen en vertaler. Zijn allereerste bundel Zaad en as gaf hij in eigen beheer uit. Zijn officiële debuut verscheen in 1997 en kreeg als titel 's Zomers stinken alle steden. Voor zijn in 2001 uitgebrachte bundel Zwart als kaviaar ontving hij de Jan Campert-prijs. Zijn recentste dichtbundel Mijn naam is Legioen verscheen eerder deze maand bij uitgeverij Prometheus.

Categorie
Architectuur
Datum
31 januari 2012
om 15:37

Deel via