The Art Server

Nederlandse kunstenaar Daan van Golden in Wiels

Unknown-1

Nog tot en met 29 april loopt in Wiels - Centrum voor Hedendaagse Kunst in de Brusselse deelgemeente Vorst een retrospectieve tentoonstelling van Daan van Golden. Onder de titel 'Apperception' wordt een overzicht geboden van het uitzonderlijke oeuvre van de Nederlandse kunstenaar. Bezoekers krijgen er zowel bekend werk als nooit eerder vertoonde creaties te zien.

Curator van 'Apperception' is Evrim Bayar, licentiaat kunstgeschiedenis en auteur van ondermeer het boek 'Komar & Melamid, un art de la médiation', uitgegeven door Editions de La Lettre Volée'.

Daan van Golden werd geboren in 1936 in Rotterdam. Hij is actief als schilder, fotograaf, collagist, installatiekunstenaar, wandschilder en graficus. Van golden studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, verbleef in Japan, woonde in Tunis en keerde terug naar zijn geboortestad. Hij is een meester in het gebruik van verschillende technieken, zoals onder andere lak, zeefdruk, foto’s en collages
In zijn eerder beperkt oeuvre doorbreekt Daan van Golden de grens tussen leven en kunst. Hij reproduceert fragmenten uit de realiteit, simpele dingen met een visuele kracht, en toont de bezoeker het buitengewone in het alledaagse.

Info: www.wiels.org

Categorie
Architectuur
Datum
19 februari 2012
om 11:59

Deel via