The Art Server

Grandioos lichtfestival van start in Singapore

me

Vandaag start in Singapore het festival iLight Marina Bay 2012. Het thema van dit evenement is 'Light Meets Asia'. Elke dag, tot en met 1 april aanstaand, wanneer de avond valt krijgen bezoekers er een dertigtal kunstige lichtinstallaties te zien in verschillende open ruimte om en rond Marina Bay en langsheen de 3,5 kilometer lange promenade.

Zeggen de organisatoren: "Kunst van internationale artiesten en installaties die allemaal licht geven, energiebewust en in veel gevallen interactief."

Een van de hoogtepunten van het festival is het spektakel, verzorgd door Nuno Maya & Carole Purnelle, een studio van Portugese origine en die ook op het lichtfestival van Gent aanwezig was, dat focust op de Merlion, een sculptuur met het hoofd van een leeuw en de romp van een vis, ontworpen door Fraser Brunner, voormalig curator van het Van Kleef Aquarium. Ook 'Garden of Light', een projectie op de gebouwen van het ArtScience museum en 'Key Frames', een creatie van het Franse kunstenaarscollectief Groupe LAPS, waarvan zowel beeldend kunstenaar, verlichtingsexperts, scenografie en videasten deel uitmaken.

Info: www.yoursingapore.com

Categorie
Architectuur
Datum
09 maart 2012
om 10:33

Deel via