The Art Server

10 jaar Groot Vleeshuis in Gent

Unknown-5

Op 21 maart 2012 viert het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, zijn 10de verjaardag.

Naar aanleiding van deze viering zullen studenten van de Hogeschool Gent -afdeling modetechnologie tafelnappen met gedichten van onder andere Oost-Vlaamse auteurs /dichters – in welke taal ook – aanbrengen.

Het Groot Vleeshuis geniet een internationale uitstraling. De bezoekers worden in maar liefst zes talen aangesproken.

Het Groot Vleeshuis in Gent is een voormalige overdekte markt en gildehuis. In de Arteveldestad had men in de late middeleeuwen een Groot Vleeshuis aan de Vismarkt (nu Groentenmarkt) en een Klein Vleeshuis nabij de Brabantpoort. Het eerste was meer centraal gelegen en reeds genoemd in de stadsrekeningen van het jaar 1332-1333. Toen moet het echter reeds vele jaren bestaan hebben want een eerste vermelding ervan zou dateren uit 1251.

Het unieke hallengebouw werd in 1943 beschermd als monument en eind de jaren '90 aan een algemene restauratie onderworpen.

Info: www.oost-vlaanderen.be

Categorie
Cultuur
Datum
11 maart 2012
om 07:07

Deel via