The Art Server

Roel Daenen wint Davidsfonds Geschiedenisprijs

images-3

Roel Daenen, coördinator Erfgoeddag, is tot laureaat uitgeroepen van de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs en dit in het kader van de Tiende Nacht van de Geschiedenis, die morgen plaatsheeft. Hij werd gekozen uit een shortlist van 9 mogelijke kandidaten.

De laureaat werd door de jury, die bestond uit journalisten, professoren en leiddinggevenden uit de middenveldorganisaties die zich met erfgoed bezighouden, omschreven als volgt: "De bescheiden coördinator van een van de grootste historische evenementen van Vlaanderen komt te weinig in beeld, maar verdient dat wel". De onderscheiding is 2.012 euro waard en wordt elk jaar vermeerderd met 1 euro.

Roel Danen(°1974) studeerde geschiedenis aan de UGent en coördineert voor FARO de jaarlijkse Erfgoeddag. Hij schrijft ook voor tijdschriften ZozoLala en Stripgids en is klassieke muziekredacteur van Brussel Deze Week/Agenda.

Morgen heeft de Tiende Nacht van de Geschiedenis plaats. Zo'n 245 Davidsfonds afdelingen en erfgoedpartners in Vlaanderen nemen er aan deel. Bij deze gelegenheid verschijnt ook het nieuwe bierboek Fietsen langs ambachtelijke brouwerijen en kan er - uiteraard - op diverse locaties geproefd worden van het exclusieve Nacht van de Geschiedenis-bier. The Art Server was op de voorstelling van het bier aanwezig, dronken ervan en vonden dat het uitstekend was.

Info: www.davidsfonds.be/nacht

Categorie
Cultuur
Datum
19 maart 2012
om 11:54

Deel via