The Art Server

Peter Holvoet-Hanssen winnaar Arkprijs

ph

Het Arkcomité van het Vrije Woord heeft naar jaarlijkse gewoonte haar prijs toegekend. Deze keer is de laureaat dichter Peter Holvoet-Hanssen. De Antwerpse stadsdichter 2010-2011 krijgt de onderscheiding "voor zijn onverdroten inzet om het vrije woord naar de alle lagen van de bevolking te brengen, en de wijze waarop hij de poëzie toegankelijk maakt voor iedereen".

Peter Holvoet-Hanssen werd geboren in 1960 in Antwerpen. Hij verwierf bekendheid als dichter én als moderne troubadour. Als poëet opent hij een waaier van werelden en zijn creaties zijn vaak muzikaal. Hij debuteerde in 1998 met Dwangbuis van Houdini. Hij publiceerde tot nog toe vijf dichtbundels, en de verzamelbundel De Reis naar Inframundo (2011). Recent verscheen bij Prometheus zijn Stads- en Zeegedichten gebundeld in Antwerpen/Oostende. In 2003 schreef hij De vliegende monniken, een anti-roman.

Peter Holvoet-Hansssen won diverse onderscheidingen, ondermeer de Vlaamse Debuutprijs (1999), de Dirk Martensprijs voor literatuur (2001), de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie (2008) en de eveneens driejaarlijkse Paul Snoek Poëzieprijs (2010).

De 62ste Arkprijs van het Vrije Woord wordt uitgereikt op donderdag 7 juni aanstaande om 18.30 u. in Galerie De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-72, 2000 Antwerpen.

Categorie
Cultuur
Datum
22 maart 2012
om 07:07

Deel via