The Art Server

Twintigste editie Ithaka van start

ith

Gisteren ging voor de twintigste maal het beeldend kunstenfestival Ithaka van start in Leuven. Ithaka XX wordt georganiseerd door de Leuvense Studentenraad.

In het Kartuizerklooster, waar het startschot van Ithaka XX werd gegeven, stellen tentoon: Pieter Durnez, Sven Boel, Franck Condon, Vladimir Slavov, Juanan Soria, Arnaud De Wolf, Catherine Lemblé, Jakob Rosseel, Anneleen De Causmaecker, An Overath, Fenne Westra, Maarten Dedroog, Alina Cristea, Styn Van Brabant, Lieven Geuns, Ulf Holler en de twee duo’s Hans Geyens en Bart Smeets en Willem Sarah. Bezoekers krijgen er een uitgebreid scala te zien gaande van installatie- en schilderkunst tot fotografie en projecties.

Vanavond wordt in de oude bibliotheek de door Phil Morrison geregisseerde film Junebug vertoond. Morgenavond worden alle ITHAKA-organisatoren van de voorbije twintig jaar ontvangen en zaterdag 28 april sluit Ithaka af met Bookers live, het eigenzinnige literair-muzikale programma van Radio Scorpio.

Info: www.ithaka20.be

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
26 april 2012
om 10:10

Deel via