The Art Server

Antwerpse interieurarchitecten renoveren stadspaleis in Saudi-Arabië

229580

De Belgische architecten Danny de Munter en Wim Gyselinck hebben de prijsvraag gewonnen voor het renoveren van het stadspaleis in Riyadh (Saudi-Arabië).

Het team kreeg in eerste instantie de opdracht een ontwerp te maken van de renovatie van het trappenhuis in het paleis. De Munter en Gyselinck ontwierpen een stelsel van trappen dat boven een grote vijver wordt gehangen. Langs de eerste trap komen twee houten ‘gordijnen’.

Het ontwerp van De Munter en Gyselinck werd door de opdrachtgever zo gewaardeerd dat het team ook de rest van het 10.000 vierkante meter grote paleis en de overige gebouwen op het terrein naar het trappenhuisontwerp mag verbouwen. Naast het paleis worden er enkele gastenverblijfvilla's, een zwembadpaviljoen en een wellnesscentrum vernieuwd.

De eerste fase van het project, de renovatie van het hoofdgebouw van het paleis, wordt eind 2012 opgeleverd.

Het is niet de eerste keer dat Danny de Munter en Wim Gyselinck een prestigieus project leiden in het Midden-Oosten. In het verleden heeft Danny De Munter in Khobar reeds met veel succes een paleis ‘pied dans l’eau’ afgeleverd in samenwerking met Brussels architect Patrick van der Stricht. Het duo werd nu benaderd om samen een plaatselijk studiebureel te openen.

Categorie
Architectuur
Datum
28 april 2012
om 07:07

Deel via