The Art Server

Herman van Veen exposeert 'Julianadoeken' in Paleis Soestdijk

264px-Herman_van_Veen_face

Tot en met 15 juli exposeert Herman van Veen in Paleis Soestdijk vijftien Julianaschilderijen.

Het werk dat Van Veen speciaal voor deze expositie heeft vervaardigd is geïnspireerd op zinsneden uit het omstreden pleidooi voor wereldvrede en vreedzame co-existentie dat Koningin Juliana hield op 3 april 1952 voor het Huis van Afgevaardigden in Washington D.C.

Naast de schilderijen toont de kunstenaar ook een reeks van vijftien werken op papier onder de noemer: ‘Zinsneden’ (gemengde technieken). Tevens zal er een fotografische impressie van Herman’s leven te zien zijn: ‘Bij de foto’s’.

Over de achtergronden en de totstandkoming van deze expositie verscheen bij de vernissage op Paleis Soestdijk van Harlekijn Holland Uitgeverij het boekje ‘Zinsneden’ met een bijgevoegde DVD waarop een documentaire van het maakproces te zien is.

Info: www.paleissoestdijk.nl

Schermafbeelding 2012-05-05 om 23.10.44

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
07 mei 2012
om 19:09

Deel via