The Art Server

‘Bauhaus twenty-21: An Ongoing Legacy’ te Eindhoven

Bauhaus 1

Van 8 juni tot en met 22 september vindt in Yksi Expo Eindhoven de tentoonstelling ‘Bauhaus twenty-21: An Ongoing Legacy’ plaats. De samensteller van deze tentoonstelling is de Amerikaanse fotograaf Gordon Watkinson die de erfenis van Bauhaus belicht. Niet alleen zijn de gebouwen en meubels uit de tijd van de Duitse opleiding te zien, ook hedendaagse navolgers werden door Watkinson gefotografeerd.

Naast twaalf van de meest karakteristieke gebouwen uit de Bauhaus-school van voor 1933 plaatst Watkinson evenzoveel eigentijdse gebouwen van zowel jonge, opkomende als gevestigde, vooraanstaande architecten. Een selectie van Bauhaus-meubels completeert de expositie.

Watkinson zal de tentoonstelling op 8 juni zelf inleiden met een lezing

Voorafgaand aan de tentoonstelling op 6 en 7 juni geeft Gordon Watkinson een workshop architectuurfotografie.

Lees meer bij agenda

Categorie
Architectuur
Datum
08 mei 2012
om 07:07

Deel via