The Art Server

KunstRAI nieuw leven ingeblazen

images-1

Van woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni loopt in Amsterdam de KunstRAI, opnieuw geleid door directeur Erik Hermida. Art Amsterdam is afgelast (zie persbericht TAS 15 mei) de KunstRAI herleeft. Een zeventigtal galeries zullen aan de nieuwe KunstRAI, die plaats vindt in hal 4 en 5 van Amsterdam RAI, deelnemen.

De KunstRAI profileert zich als een nationale beurs die een breed overzicht geeft van de diversiteit en kwaliteit in de hedendaagse autonome en toegepaste kunst. Acht jonge, innovatieve galerieën zijn geselecteerd om in speciale stands onder de naam ‘RawEdges’ het werk van talentvolle aankomende kunstenaars te tonen.

De opening van de KunstRAI heeft plaats op woensdag 30 mei om 18.00 uur. Lidewij Edelkoort opent de beurs; hij is bekend als trend forecaster en winnaar van de Prins Bernhard Cultuur Prijs 2012.

De inzendingen voor deze editie van KunstRAI werden beoordeeld door een selectiecommissie bestaande uit Piet de Jonge, oud (hoofd-)conservator van het Van Abbe Museum, Museum Kröller-Müller en Museum Boijmans Van Beuningen; Peter Fransman, Directeur Museum Het Domein in Sittard en Harry Tupan, Conservator Hedendaagse Kunst Drents Museum.

Het campagnebeeld werd ontworpen door grafisch designer Anthon Beeke, die van 1994 t/m 2002 de bekende serie affiches voor de KunstRAI ontwierp.

Info: www.kunstrai.nl

Affiche_KunstRAI_2012__kleiner_  Campagnebeeld KunstRAI. Anthon Beeke.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
22 mei 2012
om 13:11

Deel via