The Art Server

Koreaanse kunstenaar koopt dorp in Frankrijk

fr_list.jpg

De Zuid-Koreaanse landschapsfotograaf Ahae Jeong heeft een gans dorp gekocht in het Centraal Massief. Het gaat om Saint-Nicolas-Courbefy, een schilderachtig 'spookdorp' op zo'n 45 kilometer van Limoges in het departement Haute-Vienne, dat al een tijdje te koop stond.

Zoals wij begin maart hier al meldden bestaat het dorp uit een gemeentehuis, een twintigtal woningen, een voormalig restaurant, een zwembad, enkele tennisvelden én een meer met kampeermogelijkheden. Een 13e-eeuwse kapel maakt ook deel uit van de akte.

De New Yorkse firma van de Koreaan Ahae Press Inc. kocht het geheel voor zo'n 520.000 euro, de prijs voor een appartement in Parijs. Wat hij met zijn aankoop van plan is, werd nog niet bekend gemaakt.

Vanaf 26 juni loopt in het Louvre in Parijs een tentoonstelling met werk van Ahae Jeong onder de titel 'Through my Window'.

Categorie
Veiling
Datum
23 mei 2012
om 07:07

Deel via