The Art Server

Museumprijzen 2012 bekendgemaakt

Unknown-1

Het Gentse stadsmuseum STAM heeft de MuseumPrijs 2012 én de Publieksprijs in de wacht gesleept. Ook het Hortamuseum in de Brusselse deelgemeente Sint-Gillis en het Musée International du Carnaval et du Masque in de Waalse stad Binche vielen in de prijzen.

De MuseumPrijs, een initiatief van het magazine Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters, beloont elk jaar een Vlaams, Brussels en Waals museum. Elk van de winnaars ontvangt 10.000 euro.

De publieksprijs ging in Brussel nar het Magritte Museum en in Wallonië naar het Musée Gaumois in Virton.

De kinderjury koos voor De Wereld van Kina in Gent, het art & marges museum in Brussel en het Museum Mariemont in Morlanwelz.

De MuseumPrijs focust vooral op initiatieven waarbij niet zozeer de collectie van een museum centraal staat, maar de "museumwerking", met name de publiekswerking of -vernieuwing.

In Nederland wordt een soortgelijke onderscheiding uitgereikt, de BankGiro Loterij Museumprijs. Er is ook een Europese museumprijs, de European Museum of the Year Award, een initiatief van de Raad van Europa.

Categorie
Cultuur
Datum
23 mei 2012
om 10:08

Deel via