The Art Server

Japanse ontwerper Shigeru Miyamoto wint Premio Príncipe de Asturias

sm

De Japanse video game designer van ondermeer 'Super Mario', heeft de Spaanse Prins van Asturiëprijs voor Communicatie en Geesteswetenschappen in de wacht gesleept.

Shigeru Miyamoto, een van de 'founding fathers of video gaming', werd geboren in 1952 in Sonobe, een plaats in de Japanse prefectuur Kioto. Hij is als topdesigner verbonden aan Nintendo. Andere figuren en spellen waar de Japanner de hand in had zijn ondermeer 'The legend of Zelda', Star Fox, Pikmin, 'Donkey Kong' en de Wii-series.

De Premios Príncipe de Asturias, die elke jaar worden toegekend in 8 categorieën, worden in de herfst van dit jaar uitgereikt in Oviedo, de hoofdstad van Asturië. Elke onderscheiding heeft een waarde van 50.000 euro. De prijs is vernoemd naar de Spaanse kroonprins Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia ofte Filip Prins van Asturië.

Categorie
Design
Datum
24 mei 2012
om 07:07

Deel via