The Art Server

Bach Collegium Japan in Bozar

images-3

Morgen heeft in de Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel om 20 uur een optreden plaats van het Bach Collegium Japan. 

Op het programma staan:  Cantate "Ich hatte viel Bekümmernis", BWV 21, Cantate "Bekennen will ich seinen Namen", BWV 200 en het fabelachtige 'Magnificat' BWV 243.

De Leiding is in handen van Masaaki Suzuki. Uitvoerders; Hana Blazikova, sopraan - Johanette Zomer, sopraan - Robin Blaze, alt - Gerd Türk, tenor - Peter Kooij, bas. Om 19:30 is er een inleiding door Els Van Hoof, die aan het Lemmensinstituut studeerde en een licentie klassieke filologie en musicologie (K.U.Leuven) heeft.

Zegt Bozar: "Al jarenlang verdiepen Masaaki Suzuki en zijn Bach Collegium Japan zich in het oeuvre van de grote Bach - sinds 1995 werken ze aan een integrale opname van diens cantates. De authentieke wijze waarop ze het universum van Bach tot leven te wekken, is ronduit indrukwekkend! Hoogtepunt van dit concert is het groots opgezette Magnificat, waarin opvalt hoe Bach het spirituele en het dramatische aspect van de teksten in evenwicht weet te houden, en die maximaal te benutten."

Het Bach Collegium Japan (BCJ) is een orkest en koor gespecialiseerd in het uitvoeren van barokmuziek op authentieke instrumenten. Het is tevens een van de ensembles die een patent hebben op de uitvoering van het werk van Bach.  Het BCJ werd in 1990 opgericht door Masaaki Suzuki om barokmuziek volgens de authentieke uitvoeringspraktijk bekend te maken in Japan. Het is tevens het co-residentieorkest van de Tokyo Opera City Concert Hall en Kobe Shoin Women's University Chapel. Inmiddels is het BCJ niet meer alleen actief in Japan maar heeft het ook grote bekendheid gekregen in Europa en de Verenigde Staten.  

Info: www.bozar.be

Categorie
Muziek
Datum
28 mei 2012
om 14:32

Deel via