The Art Server

Ancienne Belgique herdenkt John Cage

John-Cage-218x300

Naar aanleiding van de vieringen rond de 100ste verjaardag van John Cage vertoont Ancienne Belgique aanstaande donderdag 31 mei'The Revenge Of The Dead Indians: In Memoriam John Cage', een twee uur en 9 minuten durende film uit 2008 van Henning Lohner.

De film is een ode aan het werk, de ideeën en de invloed van John Cage. Via interviews met tientallen personen uit de muziek-, kunst-, filosofie- en filmwereld wordt een brede kijk geboden op leven en werk van deze Amerikaanse avant-gardecomponist.


John Milton Cage (Los Angeles, 1912 - New York, 1992) was een van de grootste vernieuwers van de klassieke muziek uit de 20e eeuw die ook veel invloed gehad heeft op het kunstgebeuren in het algemeen, ondermeer door middel van zijn vriendschap met Marcel Duchamp. Hij was reeds voor W.O. II bekend van zijn Oosters getinte muziekwerken; hij zette na 1950 de muziekwereld volledig op zijn kop door een radicale toepassing van het toevalselement in zijn muziek.

Info: AB-Cage

Categorie
Muziek
Datum
29 mei 2012
om 07:07

Deel via