The Art Server

Xu Zhens “Forbidden Castle” in Praag

xz

Nog tot en met 22 juli loopt in het Muzeum Montanelli (MuMo) in de Tsjechische hoofdstad Praag de tentoonstelling 'Forbidden Castle', een selectie uit het werk van Xu Zhen; het is meteen zijn eerste expositie in een Centraal-Europees land. Bezoekers aan het nieuw museum voor hedendaagse kunst krijgen er een brede waaier te zien van creaties op gebied van zowel installaties, video als fotografie van deze Chinese kunstenaar.

Xu Zhen werd geboren in 1977 in Sjanghai, de grootste stad van China. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest vooruitstrevende Chinese conceptuele kunstenaars. Gebruik makend van het lichaam als uitdrukkingsmiddel van zijn gedachten en idealen, doorbreekt hij in zijn werk sociale taboes en traditionele moraal; zijn oeuvre is als het ware een oproep tot vernieuwing van waarden in de eigentijdse cultuur.

In 2009 richtte Xu Zhen MadeIn Company op, waarna hij stopte met werken onder zijn eigen naam. Hij stelde de afgelopen jaren geregeld tentoon in musea en op biënnales verspreid over de ganse wereld: Biënnale van Venetië (2001 en 2005), Museum of Modern Art (New York, 2004), ICP (2004), Yokohama Triennial (2005), Mori Art Museum (Tokio, 2005), MoMA PS1 (New York, 2006), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam, 2006), Tate Liverpool (2007), Istanbul Biennale (2007), Ikon Gallery (Birmingham, 2009), S.M.A.K (Gent, 2010), Bern Kunsthalle (2011) en Kiev Biennale (2012).

Info: MuMo

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
10 juni 2012
om 11:54

Deel via