The Art Server

European Gallery Awards toegekend

fe.jpgSchermafbeelding 2012-06-12 om 10.32.20

Ter gelegenheid van de opening van Art Basel worden morgenavond de European Gallery Awards 2012 uitgereikt, een initiatief van het FEAGA (The Federation of European Art Gallery Association), waarvan de Belgische galeriehouder Adriaan Raemdonck voorzitter is); zowel de Lifetime Achievement Award als de Innovation & Creativity Award.

De winnaars zijn respectievelijk Ursula Krinzinger van Galerie Krinzinger in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en Freymond-Guth Fine Arts in Zürich, de grootste stad van Zwitserland.

Beide laureaten ontvangen een kunstwerk van de Oostenrijkse beeldhouwer Leo Zogmayer dat als titel Visible Invisible meekreeg.

De jury die de European Gallery Awards 2012 toekende bestond uit de voorzitter Ernst Hilger (Oostenrijk), bijgestaan door Adriaan Raemdonck (België), David Juda (Verenigd Koninkrijk), Klaus Gerrit Friese (Duitsland), Giovanni Bonelli (Italië) en Victor Gisler, (Zwitserland).

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
12 juni 2012
om 10:03

Deel via