The Art Server

Modehuis Olivier Strelli op sterven na dood

Unknown-1

Een tijdje geleden al startte Olivier Israël, gedelegeerd bestuurder van Nissam, uitbater van de kledingketen Olivier Strelli, een procedure bij de rechtbank van koophandel in Brussel als bescherming tegen schuldeisers voor de naamloze vennootschap Nissim, die achter het merk staat. Nu gebleken is dat er met een niet nader bij naam genoemd Frans bedrijf geen overeenkomst mogelijk is voor een eventuele overname, zou een potentieel faillissement dan ook niet uit te sluiten zijn.

Olivier Strelli is het pseudoniem van Nissim Israël, een in 1946 in Kinshasa geboren Belgische modeontwerper, zoon van een textieldrukker in de voormalige Congolese stad Léopoldville. Israël kwam 1974 naar Brussel om te startten in de confectie; hij opende na enkele jaren zijn eerste winkel en showde zijn eerste volledige collectie in 1980 in Parijs. Als Strelli ontwierp hij de uniformen van de Sabena-airhostessen en kleedden zijn creaties niet alleen ondermeer de Belgische koninklijke familie, maar ondermeer ook het Franse nationaal voetbalelftal, de Rolling Stones, Brigitte Bardot en Stevie Wonder. In 2005, op het toppunt van zijn roem, opende Israël, die eerder al Officier in de Orde van Leopold II werd benoemd, nog winkels in ondermeer Sjanghai. Nadien ging het bergaf. Hij moet winkels sluiten, leveranciers en distributeurs ruiken onraad en, ondanks het feit dat Olivier Strelli nog de uniformen van het NMBS-personeel mag ontwerpen, komt een beschamende exit in zicht.

Categorie
Mode
Datum
12 juni 2012
om 15:39

Deel via