The Art Server

Nederlander wint literatuurprijs in Verenigd Koninkrijk

jb

De Nederlandse auteur, muziekjournalist en kunstcriticus Johan Bakker (°1961) heeft de prestigieuze People’s Book Prize gewonnen.

Behind the Rainbow, de eerste gedegen biografie van de Amerikaanse zangeres en beeldend kunstenaar Eva Cassidy won in de categorie ‘non-fictie’. De ondertitel van het boek, dat werd uitgegeven door Omnibus Press in Londen, luidt: The tragic life of Eva Cassidy.

Eva Cassidy, geboren in 1963 in Washington D.C., was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers coverde in haar eigen stijl. De 'Shy Genius', zoals men haar soms noemde, werd pas beroemd na haar dood in 1996. Het laatste lied dat ze ooit zong, ziek - ze leed aan kanker - en verdoofd van de pijnstillers, was haar eigen interpretatie van Louis Armstrongs 'What a Wonderful Wordl'. Haar belangrijkste muzikale invloeden haalde ze uit de wereld van de jazz, blues, gospel en pop. Ze was niet alleen een talentvolle zangeres, maar hield zich ook gepassioneerd bezig met tekenen en schilderen. Cassidy overleed in 1996 in Bowie, een plaats in de Amerikaanse staat Maryland.

Johan Bakker (°1961) publiceerde honderden concertverslagen, cd-recensies en interviews, en focuste op literatuur, film en beeldende kunst. De prijswinnende biografie over Cassidy is de voorlopige kroon op het werk van Johan Bakker.

Later deze maand krijgt de auteur zijn prijs in Londen overhandigd.

behind-the-rainbow-cover

Categorie
Literatuur
Datum
13 juni 2012
om 07:07

Deel via