The Art Server

René Daniëls exposeert solo in Eindhovens Vanabbemuseum

rd

Nog tot en met 23 september loopt in het Vanabbemuseum in de Noord-Brabantse stad Eindhoven een solotentoonstelling van René Daniëls onder de titel 'Een tentoonstelling is ook altijd een deel van een groter geheel'.

Bezoekers krijgen er een overzicht van het allround oeuvre van een kunstenaar die een grote invloed uitoefent op het werk van een jongere generatie vakgenoten. Een ruime selectie schilderijen, tekeningen en gouaches, én een speciaal voor deze expo gemaakte wandtekening bieden een kijk op zijn carrière die een tijdlang werd onderbroken wegens een hersenbloeding, maar in 2006 terug nieuw leven werd ingeblazen.

René Daniëls (Eindhoven, 1950) studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in 's-Hertogenbosch. Hij exposeerde voor het eerst in Düsseldorf in 1977, stapte niet in het verhaal van de Nieuwe Wilden, die toen en vogue waren, maar sloot aan bij een traditie waarin de nadruk ligt op de relatie tussen taal en beeld, zoals bij Marcel Broodthaers en later ook bij Hugo Debaere en Jan Van Imschoot.

Van eind oktober 2011 tot en met 26 maart van dit jaar liep in het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in de Spaanse hoofdstad Madrid de in vertaling gelijknamige tentoonstelling 'René Daniëls - Una exposición es siempre parte de un todo mayor'.

Info: www.vanabbemuseum.nl en www.museoreinasofia.es

tumblr_kvw5otgJiN1qaxt8j
René Daniëls: La Muse Vénale. 1979. Olie op doek. 200x300 cm.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
14 juni 2012
om 12:02

Deel via