The Art Server

Berlijn verwelkomt BMW Guggenheim Lab

bmw

Afgelopen vrijdag opende in Berlijn het BMW Guggenheim Lab, een tijdelijk platform over stedelijke kwesties, dat een plaats toegewezen kreeg naast een voormalige brouwerij in Prenzlauer Berg, een stadsdeel dat bekend staat om zijn engagement op sociaal en artistiek gebied.

Eerder, tussen augustus en oktober vorig jaar, stond het BMW Guggenheim Lab in New York en na de Duitse hoofdstad wordt de volgende stop Mumbai, de grootste stad van India, waarna de eerste cyclus wordt afgesloten in 2013 wordt afgesloten met een tentoonstelling in het New Yorkse Solomon R. Guggenheim Museum.

Het eerste nomadisch paviljoen biedt een uitgebreid programma. Experts op het gebied van architectuur, stadsontwikkeling, kunst, cultuur design, technologie, duurzaamheid en onderwijs worden er geconfronteerd met de inwoners van de metropolen die bezocht worden.

De constructie werd in een lichtgewicht carbonstructuur ontworpen door het Japanse architectenbureau Atelier Bow-Wow, de grafische identiteit is in handen van het bureau Sulki & Min in Seoel.

Het BMW Guggenheim Lab wordt gecureerd door de Nederlander David van der Leer (Assistent Curator van Architectuur en Design) en Maria Nicanor (Assistent Curator van het Solomon R. Guggenheim Museum).

Iedereen die geïnteresseerd is, kan - gratis - ter plaatse deelnemen aan het programma en de experimenten. Ook op internet kunnen de activiteiten worden gevolgd via BMW Guggenheim Lab

14-bmw-gugg-lab-logo-compiled-11

Categorie
Architectuur
Datum
19 juni 2012
om 13:55

Deel via