The Art Server

Joost Swarte ontwerpt kunsteditie voor NRC

7751019157_mi_tb_1

Joost Swarte ontwierp speciaal voor NRC Handelsblad een unieke kunsteditie. Tussen de ruggen is een eenmalige, genummerde en gesigneerde editie van 100 afdrukken op Hahnemuhle German Etching, verzorgd door Art Print Souverein. Het printformaat is 52 x 52 cm (beeldformaat 44 x 44 cm).

Joost Swarte werd geboren in 1947 in Heemstede, een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Hijis striptekenaar, illustrator, architect en designer, en gaf vorm aan postzegels, affiches, horloges, huizen en glas-in-loodramen, voortdurend gebruikmakend van een zeer uitgesproken stripidioom. Swarte combineert een grote inhoudelijke vrijheid met een traditionele en sterk grafische tekenstijl.

Het werk van Joost Swarte was al zowat in gans Europa te zien; hij is gelauwerd en geridderd en voor zijn gehele oeuvre neemt hij de Marten Toonderprijs 2012, de belangrijkste Nederlandse stripprijs, in ontvangst op zaterdag 8 september tijdens het Stripfestival Breda.

Info: www.nrc.nl

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
19 juni 2012
om 15:42

Deel via