The Art Server

Albert II onderscheidt Jean-Paul Belmondo met Leopoldsorde

images-2

De Belgische koning Albert II heeft de Franse acteur Jean-Paul Belmondo onderscheiden met de Leopoldsorde, de eerste en oudste Belgische orde, ingesteld in 1832 door Albert I.

De uitreiking van de medaille gebeurde in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten door Didier Reynders, minister van Buitenlandse Zaken en zijn ambtgenoot van Cultuur van de Franstalige Gemeenschap, Fadila Laanan.

Jean-Paul Belmondo werd geboren in 1933 in Neuilly-sur-Seine. Hij verwierf bekendheid als film- en theateracteur. Vooral zijn rol in À bout de souffle (1960) van Jean-Luc Godard, maakte hem een gewichtig figuur maakte van de Nouvelle Vague. Met l'Homme de Rio (1965) ging hij over op meer commerciële films, in het bijzonder komedies en actiefilms. In 2008, na een langdurige zieke, maakte hij zijn comeback in een film van Francis Huster, "Un homme et son chien" een re-make van Umberto D van Vittorio De Sica.

Categorie
Film
Datum
21 juni 2012
om 10:10

Deel via