The Art Server

Lezing sterarchitect Daniel Libeskind in Bozar

logo_bozar_architecture

Op woensdag 26 juni heeft in de Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel een lezing plaats door de Amerikaanse architect van Pools afkomst Daniel Libeskind.

Libeskind werd geboren in 1946 in Łódź, centraal gelegen in en derde grootste stad van Polen. Hij kreeg wereldfaam met zijn Jüdisches Museum Berlin, maar ook andere ontwerpen zoals het Michael Lee-Chin Crytal van het Royal Ontario Museum sieren zijn palmares. Momenteel staat hij in voor het masterplan van Ground Zero in het New-Yorkse Manhattan. Libeskind is ook  de ontwerper van het Militärhistorisches Museum der Bundeswehr (MHM) in Dresden, Haeundae I Park Marina in het Zuid-Koreaanse Busan, Imperial War Museum North in Manchester en de London Metropolitan University in Londen. 

Daniel Libeskind werd meermaals onderscheiden voor zijn werk. In 2010 nog kreeg hij tijdens de 50ste zogeheten Woche der Brüderlichkeit, de Buber-Rosenzweig-Medaille, een Duitse onderscheiding die sinds 1968 jaarlijks wordt toegekend aan personen, instellingen of initiatieven die een actieve bijdrage hebben geleverd aan de christelijk-joodse dialoog. Eerder sleepte hij ook enkele RIBA-awards in de wacht, alsook het erelidmaatschap van Royal Academy of Arts, de Goethe-medaille, een eredoctoraat van de University of Ulster en de Leao Baeck Medal.

In Nederland heeft Libeskind in 1990 het Stadsmarkeringsplan Groningen ontworpen. Zijn eigen bijdrage (een van de tien) was Open boek aan de A7. In België legt hij dinsdag de eerste steen van het nieuwe Congrescentrum van Bergen, een multifunctioneel gebouw dat hij zelf omschrijft als 'Een bloem van steen en glas' en dat de bloei van de Henegouwse stad symboliseert.

Info: www.bozar.be

Categorie
Architectuur
Datum
23 juni 2012
om 11:47

Deel via