The Art Server

Buckingham Palace toont koninklijke diamanten

tiara

Meer dan 10.000 koninklijke juwelen worden vanaf 31 juli tot en met 7 oktober tentoongesteld in Buckingham Palace.

Diamonds: A Jubilee Celebration werd georganiseerd als hommage aan het diamanten jubileum van de Britse Queen, die al zestig jaar de scepter zwaait over het Verenigd Koninkrijk. De koningin laat voor de gelegenheid een bijzonder groot deel van haar diamantencollectie en die van de koninklijke verzamelingen zien.

Bezoekers krijgen er heel was beroemde juwelen te zien, waaronder de Delhi Drubar Tiara, de Queen Victoria's Fringe Broche en de Kokoshnik Tiara die voor het eerst worden geëxposeerd. Ook de Diadem-diamant is te zien, gemaakt voor de kroning van George IV in 1821, alsook een kroon van koningin Victoria waarin 1187 diamanten zijn verwerkt.

Deze 'bling bling expo' toont niet alleen diamanten tiara’s, een kroon, prachtige colliers en sprankelende oorsieraden vervaardigd door illustere ateliers als Garrard en Cartier, maar ook diverse andere juwelen en objecten die anders in de kluis van QE II opgeborgen zijn.

Categorie
Cultuur
Datum
10 juli 2012
om 11:59

Deel via