The Art Server

Karl Lagerfeld opent pop-up shop tijdens Olympische Spelen

kl

Op 24 juli, enkele dagen voor de Olympische Spelen in Londen van start gaan, opent Karl Lagerfeld zijn eigen emporium, een pop-up store in een nieuwe vestiging van de populaire Britse warenhuisketen Selfridges.

Lagerfeld plant er de verkoop van zijn 'Team Karl'-collectie. Een van de blikvangers is alvast een T-shirt met hemzelf als discuswerper (zie onder). De 'capsulecollectie', een beperkt aantal kledingstukken en accessoire die combineerbaar zijn, wordt alvast een succes, temeer daar de meester himself aanwezig zal zijn. Wie zowel de excentrieke Lagerfeld als zijn even extravagante entourage én dit fans wil bekijken, moet zich naar de derde verdieping van selfridges haasten.

Karl Otto Lagerfeld werd geboren in 1933 in de Duitse stad Hamburg. De wereldberoemde modeontwerper en succesvol fotograaf - hij fotografeert zijn eigen reclamecampagnes - vestigde zich vanaf 1952 in Parijs van waaruit hij de modewereld veroverde. Hij is steevast gekleed in een zwart kostuum, een wit, hooggesloten overhemd en een donkere zonnebril. Lagerfeld bracht ook een aantal parfums op de markt, waaronder - hoe kan het anders - 'Lagerfeld for Men'. Hij is een gepassioneerde bibliofiel. In zijn woningen in Parijs, Rome, Monaco en New York heeft hij meer dan 300.000 boeken staan, waaronder massa's kunst- en fotografieboeken. Hij heeft ook een eigen uitgeverij en een eigen fotoboekwinkel in de Franse hoofdstad, beiden dragen de naam 7L.

Karl-Lagerfeld-olympics  
Der Kaiser Karl, de Olympische gedachte koesterend.

Categorie
Mode
Datum
12 juli 2012
om 14:41

Deel via